RRB Bhubaneswar NTPC questions pdf Date 16 – 01-2021 Shift – 2

2 mins read

RRB Bhubaneswar NTPC questions pdf Date 16 – 01-2021 Shift – 2

1. Who was ISRO chairman in 2008?
Ans. G Madhavan Nair

2. Oldest bank of India?
Ans. Bank of Hindustan 1770

3. Zulu tribe belongs to which country?
Ans. South Africa

4. UNICEF Goodwill ambassador?
Ans. Priyanka Chopra

5. Article 368 Related Question?
Ans. Amendment procedure

6. Which is cleanest city in India 2020?
Ans. Indore

7. First president of Indian national congress?
Ans. Womesh Chunder Banerjee

8. Which of the following is not a Web browser?
Ans. file explorer

9. Master gland in human body?
Ans. Pituitary Gland

10. Why I Am a Hindu book written by?
Ans. Shashi Tharoor

11. Which acid is present in cold drinks?
Ans. Carbonic Acid (H2CO3)

12. In which year the National Rural Health Mission was launched in India?
Ans. 12th April 2005

13. A new state can be formed by the parliament under which article?
Ans. Article 3

14. Sri Guru Ram Dass Jee International Airport?
Ans. Amritsar

15. Which movie is not nominated for Oscar?
Ans. Karma

16. National Human Rights Commission was set up in which year?
Ans. 1993

17. Who was the first women president of Indian national congress?
Ans. Annie Besant

18. What chemicals can cause kidney failure?
Ans. Cadmium

19. What transports oxygen into the blood?
Ans. Hemoglobin

20. Laughing gas related question?
Ans. Nitrous oxide

21. Alum related question?
Ans. Potassium aluminum sulfate KAl(SO₄)₂·12H₂O

22. Champaran satyagraha year?
Ans. 1917

23. First spacecraft to reach the moon?
Ans. luna1

24. Total Ramsar sites in India?
Ans. 42

25. Who founded city of jhunapur?
Ans. Feroze Shah Tughlaq

26. Un number of members?
Ans. 193

27. Fish takes oxygen through?
Ans. gills

28. Full form of TCP/IP?
Ans. Transmission Control Protocol/Internet Protocol

DOWNLOAD PDF HERE

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog