Railway ntpc date 22- 01-2021 first shift questions discuss with PDF

2 mins read

1. Jantar Mantar is not located in Which of The following?
Ans. Depends on Options

2. How many official languages are there in The
UNO?
Ans. Arabic, Chinese, English, French, Russian & Spanish

3. Article Related to Minority?

4. When is World Earth Day Celebrated?
Ans. April 22nd

5. Which City is Known as Saffron City of India?
Ans. Pampore

6. When is National Voter’s Day?
Ans. Jan 25th

7. Who was Given The Title Deshbandhu?
Ans. CR Das

8. Elephant festival is celebrated in which city?
Ans. Jaipur

9. Who Established Visva-Bharati University?
Ans. Rabindranath Tagore

10. Which of The Following State has more than one
Representative in Lok Sabha?
(a) Sikkim (b) Meghalaya
(c) Mizoram (d) Nagaland
Ans. Option (b) Meghalaya

11. Who among The Following was Not The President of INC?
(a) Romesh Chunder Dutt
(b) Bal Gangadhar Tilak
(c) W.C. Bonnerjee (d) Jawaharlal Nehru
Ans. Option (b) Bal Gangadhar Tilak

12. Who invented HTML Language?
Ans. Tim Berners-Lee

13. How many people have won the 2020 Padma Shri
award in sports?
Ans. Six

14. Where is Indira Gandhi Centre for Atomic Research
Located?
Ans. Kalpakkam

15. Ghoomar Dance Belongs to Which State?
Ans. Rajasthan

16. Five-Year Plan Was Taken from Which Country?
Ans. The Soviet Union

17. Where is AGMARK Headquarters Located?
Ans. Faridabad (Haryana)

18. How Many Permanent Members are there in The
UNO?
Ans. Five Countries

19. Cyclone-30 Related Question?

20. Which monument has been made for the deceased
Indian soldiers in World War-I?
Ans. India Gate

21. Swadhar Yojana Related Question?

22. Adi Granth Related Question?

23. Where is The Human Space Centre inaugurated by
ISRO Ex-Director Dr. K Kasturirangan?
Ans. Bangalore

24. Who Got Rajiv Gandhi Khel Ratna Award in 2020?
Ans. Rohit Sharma

25. Waterfalls Related to Rivers Question?

26. In which field is The Dada Saheb Phalke Award given?
Ans. INDIAN CINEMA

27. Pattiseema Lift Irrigation Project Connects Which
Rivers?
Ans. Godavari & Krishna Rivers

28. Who Won Padma Bhushan Award 2020 From
Sports?
Ans. P.V. Sindhu

29. Question Related to INDRADHANUSH Program?

30. What is The Old Name Of Ramdaspur?
Ans. Amritsar

31. Plant Hormones Related Question?

32. Which of The Following is A Bio-Degradable
Waste?
(a) Glass Waste (b) Plastic Waste
(c) Nuclear Waste (d) Sewage Waste

Ans. Option (d) Sewage Waste

DOWNLOAD PDF HERE 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog