10th January 2021 NTPC Exam Questions analysis PDF Download

2 mins read

10th January 2021 NTPC Exam Questions analysis PDF Download

Download here the official Questions paper 10th January 2021 NTPC Exam Questions pdf with free .

1. Tsunami Indonesia related question?
Ans. 2018

2. Who is the present chairman of Niti Aayog?
Ans. Narendra Modi

3. Khajuraho temple located in which state?
Ans. Madhya Pradesh

4. Earth Day 2020 theme?
Ans. Climate Action

5. Indira Gandhi signed the Simla Agreement with whom in the year 1972?
Ans. Zulfiqar Ali Bhutto

6. Lavani is the folk dance of which state?
Ans. Maharashtra

7. First Satellite launched into space?
Ans. Russia

8. 2019 budget date related?

9. HTML full form?
Ans. Hypertext Markup Language

10. NATO Headquarters?
Ans. Brussels

11. Nationalized RBI in which year?
Ans. 1st JAN 1949

12. Sunny day’s book written by?
Ans. Sunil Gavaskar

13. Mustard scientific name?
Ans. Brassica Black

14. UNICEF Headquarters?
Ans. New York

15. India’s first mega food park started in which
year?
Ans. 2008

16. Slaked lime chemical formula?
Ans. Calcium hydroxide

17. Rohtang pass related Question?

18. IAEA founded year?
Ans. July 29, 1957

19. Mahatma Gandhi was the head of which INC Session?
Ans. 1924 Belgaum

20. Military Exercise between India & Japan?
Ans. Dharma Guardian

21. 2nd five-year plan based on which model?
Ans. Mahalanobis Model

22. 1932 Poona pact was signed between?
Ans. Mahatma Gandhi and Dr. Babasaheb
Ambedkar

23. GPS Full Form?
Ans. Global Positioning System

24. Tansen related Question?

25. Jharkhand formation day?
Ans. 15th Nov 2000

26. Largest gland in the human body?
Ans. Liver

27. Which is the first national park in India?
Ans. Jim Corbett

28. Biggest unit of Distance?
Ans. GPC (Gigaparsec)

DOWNLOAD PDF HERE 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog